Zichtbare vinylstroken

In dit schadegeval dacht de stoffeerder meer winst te maken door een te dunne egalisatielaag aan te brengen op een cementdekvloer, waarin een vloerverwarmingssysteem was gefreesd. In de daarop verlijmde vinylstroken tekenden zich vervolgens de vloerslangen af, evenals oneffenheden als gevolg van het onvakkundig egaliseren. Vervelend voor de bewoner van dit appartement, die na zijn vakantie elders onderdak moest regelen zodat de schade kon worden hersteld.

Slechte basis

Alhoewel de cementdekvloer werd goedgekeurd door de parketeur, was deze ondervloer door onvakkundige verwerking erg bros en korrelig in de toplaag. Het betreffende klusbedrijf deed de vloer er vanwege extra omzet ‘wel even bij’, wat resulteerde in een vloer die niet voldeed aan de geldende normen. Na ongeveer een jaar begon de parketvloer te kraken en los te laten van de ondervloer met alle gevolgen van dien.

Verkeerde besparing

In een poging een parketvloer (Eiken Bourgogne) goedkoper aan te kunnen bieden dan zijn concurrenten, koos de parketeur in kwestie voor een verkeerde besparing. Ondanks advies van zowel de parketleverancier als de leverancier van de anhydriet ondervloer, verzuimde hij het oppervlak d.m.v. schuren of borstelen te ontdoen van het dunne, schilferige huidje calciumcarbonaat. Hierdoor kon het parket nooit goed hechten op de ondervloer.